Izvješća2021-07-19T15:41:08+02:00

METODE RAFINIRANJA / Izvješća

Ako su vam potrebne dodatne informacije, slobodno pročitajte sljedeće publikacije:

Projekt Akumulacijsko Jezero

Natural sand report

Projekt je izrađen na zahtjev investitora Victory Marine d.o.o., Kandlerova br. 8, 52100 Pula, sa svrhom izgradnje geotehničkog rješenja AKUMULACIJSKOG JEZERA s učinkom na dobrobit prirode i javnu dobrobit. Materijal za iskop dijelom će se koristiti za nasipanje rezervoara i eksploatirati za kvarcni pijesak. Idejno rješenje definirano je na način da je jezero zaštićeno vodonepropusnom geomembranom, min. akumulacija 282.887,19 m3 vode. Očekuje se da se ležište napuni do visine od 6,0 m od dna, odnosno 1,0 m ispod kote krune nasipa. Projekt je razvijen uzimajući u obzir nekoliko ocjena certificiranih instituta i pod nadzorom i vodstvom g. Đure Kolarića, dipl.ing.građ. iz tvrtke INNVIVO d.o.o.

Preuzmite PDF

Više detalja o akumulacijskom jezeru možete pronaći u odjeljku Izvješća i “Projekti”.

8 lipnja, 2021|Tags: , |

Rezultati Ekolive Laboratorija

Ekolive Laboratory Results

Ekolive je dostavio podatke o laboratorijskim rezultatima kako bi podržao tvrtku Victory Marine u postizanju ciljeva za poboljšanje sirovina od pijeska iz novih primarnih resursa u hrvatskoj Baranji pružanjem biotretmana pomoću heterotrofnih bakterija.
Napomena: izvještaj je na engleskom jeziku.

Preuzmite PDF

8 lipnja, 2021|

Najnovije istraživanje – Bio-gnojivo za tlo i bilje!

Bio-gnojivo-ekofertile Izvješća

Biotehnologija u kvarcnom pijesku za proizvodnju biognojiva, biopesticida i biostimulansa pod zaštitnim znakom ekofertile ™ za obradu lišća i tla.

Saznajte više

18 listopada, 2021|

Izvješće Ascon instituta

Victory Minerals Reports

Ascon Institut certificiran je za laboratorijska i terenska ispitivanja građevinskih materijala i proizvoda, ocjenu sukladnosti građevinskih proizvoda, projektiranje zgrada i projektiranje rekonstrukciju / adaptaciju građevina, stručni nadzor izgradnje / rekonstrukcije / adaptacije građevina, istražne radove za potrebe utvrđivanja svojstava gradiva i stanja zgrada, energetsko certificiranje zgrada.
Saznajte više o Ascon Institutu.

Preuzmite PDF

8 lipnja, 2021|

Izvješće IGH Instituta

IGH Institut Report

Institut IGH pruža stručnu podršku u građevinarstvu već 70 godina. Djeluje na nekoliko lokacija u Hrvatskoj i inozemstvu s oko 500 različitih metoda ispitivanja akreditiranih prema normi HRN EN ISO / IEC 17025 i širokim rasponom neakreditiranih metoda ispitivanja. Svi laboratoriji ispunjavaju uvjete za kompetentnost i čine veći dio svih laboratorija u Hrvatskoj akreditiranih u području građevinarstva.
Find out more about IGH Institute.

Preuzmite PDF

8 lipnja, 2021|

Izvješće o Biotretmanu (bakterije)

Bioleaching report

Rješenje omogućuje potpunu zamjenu opasnog i skupog kemijskog ispiranja ekološkim i ekonomskim biološkim ispiranjem. Neopasna obrada prirodnom tehnologijom. Ekonomija nultog otpada, minimalna potrošnja kemikalija i smanjeni ukupni troškovi obrade. Prezentaciju je napravila Darina Štyriaková, izvršna direktorica i doktorica znanosti iz područja mineralnih biotehnologija s 10-godišnjim iskustvom u biotretmanu bakterijama. Uzorke iz projekta uzela je za daljnju analizu.
Napomena: Izvješće je na engleskom jeziku.

Preuzmite PDF

8 lipnja, 2021|
Go to Top